https://elitdent.hu/
Ugrás a tartalomhozEbben a cikkben összeszedtük, hogy mely ételekkel előzhető meg a fogszuvasodás, hiszen napjainkban a fogszuvasodás az, amely a legtöbb fogászati problémáért felelős. Mielőtt a megelőzésről ejtenénk szót, lássuk, melyek azok az okok, melyek a betegség kialakulásában szerepet játszhatnak:
De melyek lehetnek azok az ételek, amelyek segítenek megelőzni ezt a gyakori betegséget?
A kalcium a fogszuvasodás megelőzésének elsődleges eszköze, különösen a fejlődésben lévő gyermekeknél. A tejtermékek, – például a tej, a joghurt vagy a sajt – kiváló kalciumforrások. A vegetáriánusoknak sem kell megijedniük a mák, szezámmag, mandula, dió, spenót és mángold (és általában a leveles zöldségek) is szuper kalcium források!
A magas rosttartalmú ételek fogyasztása segíti a nyáltermelést, amely védőgátat képez a fogszuvasodás ellen. Jó rostforrást jelentenek a friss zöldségek (sárgarépa, uborka, retek), a friss gyümölcsök, például a banán, az alma vagy a narancs, de friss híján a szárított gyümölcsök is, például datolya, mazsola.
A teljes kiőrlésű gabonák kiváló B-vitamin- és vasforrások, amelyek megvédik a fogíny egészségét. Ezenkívül magnéziumot is tartalmaznak, amely a csontok és a fogak számára fontos építőanyag. Fogyasszon tehát barna rizst, teljes kiőrlésű gabonából készült péktermékeket (de csak mértékkel, a magas cukortartalmuk miatt), tésztákat.
A fogszuvasodás megelőzése szempontjából előnyös még:
Rendelési idő
Hétfő: 8.00 – 19.00
Kedd: 8.00 – 19.00
Szerda: 8.00 – 19.00
Csütörtök: 8.00 – 19.00
Péntek: 8.00 – 15.20
Tömegközlekedés és parkolás
A parkolás a Csurgói úton ingyenes.
Hírlevél feliratkozás
Rendelési idő
Hétfő: 8.00 – 19.00
Kedd: 8.00 – 19.00
Szerda: 8.00 – 19.00
Csütörtök: 8.00 – 19.00
Péntek: 8.00 – 15.20
A parkolás a Csurgói úton ingyenes.
Hírlevél feliratkozás
© 2022 ElitDent Minden Jog Fenntartva! Készítette: AR Digital