1119 Budapest
Csurgói út 11. Fsz. 1.
+36-20-520-4484

1119 Budapest
Csurgói út 11. Fsz. 1.
+36-20-520-4484

Philips ZOOM! Whitespeed rendelői fogfehérítés

 Örömmel számolunk be kedves jelenlegi és leendő pácienseink, hogy szolgáltatásunk bővült az Amerikában már méltán híres fogfehérítő rendszerrel a Philips ZOOM! Whitespeedel. Manapság már nem csak Hollywoodban elterjed a vakítóan fehér fogsor, bárki számára elérhető és kívánatos, ezért tartottuk fontosnak, hogy rendelőnkben prémium minőségű fogfehérítésre legyen lehetőség.

A ZOOM! alig egy órás fogfehérítési eljárás, mely során a fog felszínére felvitt zselét négyszer 15 percig UV fényt kibocsátó lámpával világítjuk meg. Ennek hatására a hidrogén-peroxid tartalmú anyag aktivizálódik, így az aktív oxigén kifehéríti a fog mélyebb rétegeiben található elszíneződéseket. Az eljárás a legerősebb és legkíméletesebb rendelői fogfehérítő rendszer, amely teljességgel biztonságos és nem jár fájdalommal. Szeretnénk bemutatni, hogy egy ilyen fogfehérítés hogyan néz ki a rendelőnkben:

–      Az első lépésben feltérképezzük fogai és szájürege egészségi állapotát. Fogfehérítés előtt mindenképpen szükséges egy állapotfelmérés elvégzése. A fogorvosunknak kell megállapítania, hogy fognyaki kopás, fogágybetegség fogszuvasodás, stb. van-e. Az esetleges problémákat, elváltozásokat a beavatkozás előtt kezelni kell. Fogfehérítést csak teljesen egészséges fogsoron szabad végezni és ebben az esetben is szükséges egy dentálhigiéniai kezelés (fogkő eltávolítás, polírozás stb.), amely a végeredményre is pozitív hatással van!
–  A szükséges tisztítás elvégzését követően felhelyezünk egy ajak-terpeszt, majd ínyvédő zselét kenünk a fogíny teljes felületére, hogy elkerüljük a lágy részeket érintő esetleges irritációt.
–  Ezt követő lépésben már következi maga a fehérítő eljárás, melynek során ecsettel felvisszük a fogak felszínére a 6%-os hidrogén-peroxidos fogfehérítő zselét és 15 percen keresztül a Philips ZOOM lámpával világítjuk meg. A hidrogén-peroxid, mint hatóanyag, felbontja a fogak felületén és azok mélyebb rétegeiben az elszíneződést okozó molekulák kémia kötéseit, a Philips ZOOM fogfehérítőlámpa pedig tovább gyorsítja a fehérítési folyamatot.
–  Ha letelt a 15 perc, akkor megtisztítjuk a fogak felületét a fehérítő zselétől, majd egy újabb réteg fehérítő anyagot viszünk fel a fogak felületére, és szintén 15 percig megvilágítjuk. Ezt a folyamatot 4x ismételjük meg, tehát 1 óra elteltével, akár 8 árnyalattal világosabb fogsorral távozhat az Elitdent rendelőjéből.
Végezetül, hogy maximalizájuk az eredményt és annak tartósságát, a Philips ZOOM rendelői fogfehérítés részeként egy otthoni csomaggal is felvértezzük Önt, mely tartalmaz:
– 2 tubus színfenntartó gélt,
– speciális alsó és felső fogfehérítő sínt, amelyet a kezelés időtartama alatt készítünk el rendelőnkben.
Természetesen emellett minden egyes páciensünk személyre szabott tanácsadást kap a kezelés végén, hogy gyönyörűen fehér mosolya hosszantartó legyen.

Megnyugtatjuk, hogy ez a gyors és szuper hatékony eljárás teljességgel biztonságos. Klinikai tesztek és tanulmányok igazolják, hogy a hidrogén-peroxiddal történő fogfehérítés a legbiztonságosabb és legeredményesebb fogászati esztétikai eljárás. Természetesen ez csak akkor igaz, ha kiváló tapasztalattal rendelkező fogorvosaink felügyeletével történik a fehérítés! 

Az eddig leggyakrabban elhangzott kérdéseket gyűjtöttük össze, hogy azok is választ kapjanak, akik az Interneten keresztül szeretnének információt gyűjteni a fogfehérítéssel kapcsolatban. 

1. Félek a fájdalomtól, de fehér fogakat szeretnék. Van rá lehetőség?
Nem jár fájdalommal, néhányan tapasztalnak átmeneti fogérzékenységet, ami teljesen normális reakció a fehérítés alatt és után, elsősorban az erősebb koncentrációjú anyagoknál. Relief gél használatával megelőzhető, csillapítható, de maximum 1-2 napon belül teljesen megszűnik az érzékenység. A 6% hidrogén-peroxid tartalmú ZOOM fogfehérítő rendszer használatánál (a jelenlegi szabályozásnak ez felel meg) nem tapasztalnak a páciensek érzékenységet sem.

2. Roncsolja-e a fogzománcot a fogfehérítés?
Nem! A fogzománcot sem károsítja a fogorvos által felügyelt fogfehérítés és nincs eddig ismert mellékhatása sem. A drogériákban kapható, vagy nem fogorvos által ajánlott, felügyelt fogfehérítésről pontos információnk nincs, de komoly veszélyfaktor, hogy a fogfehérítő anyag, vagy annak helytelen alkalmazása visszafordíthatatlan íny- és fogágy betegségek forrása lehet.

3. Mennyi ideig marad fehér a fogam fehérítés után?
Megfelelő szájhigiénia mellett az eredmény egy életen át megmaradhat, de a végeredményt természetesen az étkezési szokások és az életmód (kávé, tea, vörösbor, dohányzás, alkohol és egyéb színezőanyagokat tartalmazó ételek-italok) is befolyásolják. Ebben az esetben már elegendő egy kiegészítő színfenntartó kezelés, amit évente 1-2 alkalommal lehet használni, így a korábban elért eredmény folyamatosan fenntartható.

4. Mi az előnye az otthoni és mi az előnye a rendelői fogfehérítésnek? Van-e az eredmény szempontjából különbség?
A rendelői fogfehérítés előnye, hogy „egy ülésben” előkészítéssel együtt másfél óra alatt elérhető az az eredmény, amely az otthoni sínes esetében kb. két hét. A rendelő fogfehérítést követően 48 órán belül, míg az otthoni sínes módszerrel legalább két hétig nem tanácsos színes ételeket-italokat fogyasztani, vagy színes fogkrémet használni. Annak érdemes az otthoni módszert használni, aki képes betartani a hosszabb időtartamra szóló „aszkéta” életet, viszont saját életritmusához igazodva szeretné a fehérítést elvégezni.

 
A rendelőben végzett lámpás fogfehérítés kb. másfél órát vesz igénybe az előkészítéssel együtt. Az otthoni sínes megoldás esetén – akár éjszakai vagy nappali gélt használunk – hozzávetőlegesen két hétre van szükség, ahhoz, hogy a rendelői lámpás fogfehérítéssel azonos eredményt elérjük.

7. Olvashatok, telefonálhatok rendelői fogfehérítés közben?
Nem, sajnos sem olvasni, sem telefonálni, internetezni nem lehet rendelői lámpás fogfehérítés alatt. Mivel a páciens beszélni nem tud, a rendelő személyzetével is csak írásban tud kommunikálni. A legtöbb rendelőben ez idő alatt zenét hallgathat, relaxálhat.

8. Hamarosan esküvőm lesz, mennyi idővel az esemény előtt érdemes a fogfehérítést elvégeztetni?
Legalább egy héttel az esemény előtt, de fogorvoshoz legalább 1 hónappal korábban érdemes elmenni, hogy a szükséges előkezelést – esetleg kezelést – elvégezzék. Egészséges fogsor esetén is szükség van dentalhigiéniai kezelésre, mivel a fogköveket feltétlenül el kell távolítani.

9. Fehéríttethetem-e a fogaimat abban az esetben, ha fogínyvérzésem van?
Nem, csak egészséges fogazat és fogíny esetén végzik el a fogorvosok fogfehérítést.
 
10. Fognyaki érzékenységem van, ez probléma lehet fogfehérítésnél?
Igen. De jelezni kell a fogorvosnak még a fogfehérítés előtt, így egy megfelelő előkezeléssel ez a probléma is áthidalható.
 
11. Frontfogaimon koronák vannak. Ezek is fehéríthetőek?
Sajnos a fogpótlások (koronák, hidak, héjak, betétek, tömések, stb.) nem fehérednek ki, így azoknak a pácienseknek, akiknek ezek közül bármelyik megtalálható a szájukban, előzetes konzultációt, tervezést igényel a fogfehérítés. Általában a fehérítést követően a pótlásokat ki kell cserélni, leginkább a front részeken.
 
12. Gyermekkori fluorózis miatt fogaim foltosak lettek. Segíthet ezen a fogfehérítés?
Igen, de lehet hogy kombinált (rendelői és otthoni fogfehérítés is) kezelést igényel az adott fogszínprobléma.
 
13. Milyen gyakran lehet ismételni a fogfehérítő kezelést? Van-e különbség ebben az otthoni és a rendelői között?
A fogfehérítések között eltelt időre általában fél évet szoktak ajánlani az egyes gyártók – függetlenül attól, hogy rendelői vagy otthoni fogfehérítésről van szó.
 
14. Fogfehérítés után lehet-e enni-inni és mit?
A rendelőben végzett lámpás fogfehérítés napján tilos, a következő két napban kerülendő a színezéket tartalmazó ételek fogyasztása. Elsősorban a kávé, tea, vörösbor, üdítők, paprikás ételek, áfonya, meggy, stb. színezheti el a fogakat. Nem ajánlott továbbá ez idő alatt színezett fogkrém és szájöblítő használata sem. A lényeg, hogy minél „fehérebb – átlátszóbb” dolgokat fogyasszanak vagy használjanak. Az otthoni fehérítésnél ez 2-3 hét odafigyelést (önmegtartóztatást) igényel.
 
15. Fogfehérítés előtt van-e szükség valamilyen előkezelésre, illetve a fehérítés után utókezelésre?
Fogfehérítés előtt mindenképpen szükséges egy állapotfelmérés elvégzése. A fogorvosnak kell megállapítania, hogy fognyaki kopás, fogágybetegség fogszuvasodás, stb. van-e. Az esetleges problémákat, elváltozásokat a beavatkozás előtt kezelni kell. Fogfehérítést csak teljesen egészséges fogsoron szabad végezni és ebben az esetben is szükséges egy dentálhigiéniai kezelés (fogkő eltávolítás, polírozás stb.), amely a végeredményre is pozitív hatással van! A fogfehérítést követően pedig szükséges a különféle pótlások (korona, híd, stb.) cseréje – elsősorban a front részeken – mivel ezek nem reagálnak a fogfehérítő anyagra.
 
16. Fogékszert viselek, de szeretnék fehéríttetni. El kell távolítani ehhez az ékszert, s ha igen, visszatehető-e?
Nem kell eltávolíttatni, hiszen a fog akkor is teljes egészében fehéredik, ha nem minden felületéhez ér hozzá a fehérítő zselé.
 
17. Fogszabályozásra van szükségem, és szeretném fehéríttetni is a fogaimat. Mi a teendőm, végezhető-e egyszerre a két kezelés?
A fogfehérítést a fogszabályozás folyamatának befejezése után lehet elvégezni.
 
18. Általában elégedett vagyok a fogszínemmel, de a gyökérkezelt fogam elszíneződött. Van-e lehetőség ezt az egy fogat fehéríttetni, vagy teljes fogfehérítés a megoldás?
A genetikailag sötétebb színű és/vagy betegség miatt foltos, illetve a gyökérkezelt fogak elszíneződései is korrigálhatók, esetenként teljesen kivilágosíthatók a helyes diagnózis felállítása után. Akár egy fogat is lehet fehéríteni a megfelelő fehérítési módszer kiválasztásával. A gyökérkezelt fogak esetében speciális anyaggal, belső fogfehérítést alkalmaznak.
 
 
 

Ragyogóan fehér fogakat szeretnék!

Kipróbálom a Philips ZOOM! Whitespeed rendelői fogfehérítést