1119 Budapest
Csurgói út 11. Fsz. 1.
+36-20-520-4484

1119 Budapest
Csurgói út 11. Fsz. 1.
+36-20-520-4484

Minden, amit az implantációról tudni érdemes

Az implantáció az egyik leginnovatívabb és legsikeresebb fogpótlási eljárás a modern fogászatban. A fogászati implantátumok lehetővé teszik, hogy visszaállítsuk az elvesztett fogakat, visszanyerjük a rágófunkciót és visszanyerjük az önbizalmat. Ez a folyamat alapos tervezést, szakértelmet és együttműködést igényel mind a fogorvos, mind a páciens részéről. A következőkben részletesen megvizsgáljuk az implantáció folyamatát, előnyeit és fontosságát a fogászati kezelések között.

Mi az implantátum?
Az implantátum egy titánból készült csavar, amelyet a fogászati csontba helyeznek be. Ez az anyag rendkívül jól tolerálható a szervezetben, és a fogcsontba integrálódva stabil alapot biztosít a fogpótlásnak, például egy korona, híd vagy protézis rögzítéséhez. Az implantátumok lehetővé teszik, hogy egy vagy több fogat pótoljanak anélkül, hogy a környező egészséges fogakat meg kellene erősíteni. Ezáltal a fogászati implantátumok segítségével lehetőség nyílik a természetes fogakhoz legközelebbi megoldásra, amely javítja a beteg rágóképességét és esztétikai megjelenését is.

Anyaga
Anyaga titán, amely teljesen szövetbarát, megfelelő gyógyulás esetén a csontban rögzül. Az implantáció évtizedek óta remekül működő fogászati eljárás, amely nem okoz semmiféle rosszindulatú elváltozást.

Az első teendők
Az implantáció minden esetben konzultációt követően, személyre szabott kezelési terv alapján történik!
A konzultáció fontos része a fogászati röntgen és CT felvétel kiértékelése. Ez alapján határozható meg az állkapocs és a csont jelenlegi állapota, valamint az implantátum méretének, helyzetének pontos meghatározása.

A folyamat időtartama
A műtét napjától (implantáció) a kész fogpótlásig (korona felhelyezése) hozzávetőlegesen 3-6 hónappal szükséges tervezni.

Fájdalmas?
Az implantálás maga minden esetben érzéstelenítésben történik, így fájdalommentes! A műtétet követő pár napban előfordulhat néhány gyakori és természetes kellemetlenség, de ezek pár napon belül elmúlnak. A kezelő orvosa minden esetben tájékoztatja mi normális és mivel csillapíthatatja esetleges fájdalmát.

Előfeltételek
A szövődmények minimalizálása érdekében először a meglévő problémákat kezeljük.
Nagyon fontos a megfelelő szájhigiénia megléte a beavatkozás előtt és azt követően is!

Mikor javasolt?

  • egy fog hiánya (elegendő hely esetén)
  • egy- vagy kétoldali sorvégi foghiány
  • túl hosszú sorközi foghiány
  • fogatlan állcsont
  • igazolt műanyag elleni allergia
  • egyes betegségekben, ahol a kivehető fogpótlás veszélyezteti a beteg légzési folyamatait (asztma, epilepszia)
  • egyes foglalkozások

Az implantáció egy olyan forradalmi eljárás, amely lehetővé teszi, hogy visszaállítsuk fogaink teljes funkcióját és esztétikáját. A megfelelő tervezés, a magasan kvalifikált fogorvosok és a páciens részéről a szükséges elkötelezettség kulcsfontosságúak az eljárás sikere szempontjából. Ha implantáció lehetőségét fontolgatod, forduljon bizalommal fogorvosainkhoz, hogy részletesen megvitassátok a személyes igényeid és lehetőségeid. Az implantáció által visszanyerheted mosolyodd ragyogását és fogai egészségét hosszú távon.