1119 Budapest
Csurgói út 11. Fsz. 1.
+36-20-520-4484

1119 Budapest
Csurgói út 11. Fsz. 1.
+36-20-520-4484

Fogszabályozás menete az Elitdentnél

A fogszabályozás egy fontos lépés az egészséges és vonzó mosoly felé vezető úton. De mi is történik valójában a fogszabályozó kezelések során? Hogyan zajlik a folyamat, és mit kell tudnod, mielőtt elköteleznéd magad a kezelés mellett? Fedezd fel velünk a fogszabályozás menetét, és tudd meg, hogyan segíthet ez a folyamat abban, hogy mosolyod még szebb és egészségesebb legyen!

1. Konzultáció – Adatgyűjtés: Kezdetben részletes konzultációval és állapotfelméréssel indul a folyamat. Röntgenek és lenyomatok segítségével pontosan megismerjük a páciens igényeit és problémáit.

2. Konzultáció – Kezelési Terv: Az összegyűjtött adatok alapján kialakítjuk a személyre szabott kezelési tervet, amit részletesen bemutatunk. Itt történik az elkészített röntgenek és adatok kielemzése.

3. Dentalhigiéniai Kezelés: Az esetleges szájüregi problémák ellátása és a fogak tisztítása a kezelés egy fontos eleme.

4. Készülék Átadása: Miután minden előkészület megtörtént, átadjuk a szükséges készülékeket, és megkezdődik a kezelés.

5. Aktiválások és Beállítások: 4-6 hetente történik a készülék aktiválása és finomhangolása.

6. Fél évente Kötelező Tisztítás: A fél éves rendszeres tisztítás a dentálhigiénikus által a fogak és ínyek egészségének megőrzése érdekében.

7. Készülék Eltávolítása: A kívánt eredmény elérése után a készüléket eltávolítjuk.

8. Retenciós Készülék Átadása: Az elért eredmények megtartása érdekében retenciós készüléket adunk át, hogy hosszú távon is gyönyörű legyen a mosoly.

  • Az egyenes mosoly nem csak szép, hanem alapvető az egészség szempontjából is! A szabálytalan fogazat nem csak esztétikai problémát jelent, hanem komoly egészségügyi kockázatokat is hordozhat, mint például:
  • Rágási és Beszédbeli Nehézségek: A szabálytalan fogazat nehezítheti a hatékony rágást és befolyásolhatja a beszédet.
  • Fogszuvasodás és Fogínygyulladás Kockázata: A nehezen tisztítható területeken megnő a fogszuvasodás és fogínygyulladás esélye.
  • Fogak Kopása és Törése: Harapási rendellenességek esetén a fogak különböző területei fokozott kopásnak, sőt akár törésnek is kitettek lehetnek.
  • Állkapocsproblémák: Az állkapocs ízületében kattogás, fájdalom is kialakulhat.


Szabadulj meg a problémáktól, és válaszd a ragyogó mosolyt! Kérj konzultációt fogszabályozó orvosainktól, és ismerd meg a modern fogszabályozás előnyeit az Elitdentben!