1119 Budapest
Csurgói út 11. Fsz. 1.
+36-20-520-4484

1119 Budapest
Csurgói út 11. Fsz. 1.
+36-20-520-4484

7 trükk, hogy megszerettesd gyermekeddel a fogmosást

A gyermekekkel nem mindig egyszerű a fogmosás elvégzése, pedig egy rettentően fontos napi rutinról van szó. Hogy a kevésbé lelkes gyermekek is kedvet kapjanak ehhez a naponta minimum kétszer elvégzendő feladathoz, ezért csokorba gyűjtöttünk Nektek 7 trükköt, ami segíthet megszerettetni gyermekeddel a fogmosást.

Hallgassátok a kedvenc zenéjét fogmosás közben. 

A javasolt fogmosási idő minimum 4 perc, ami egy gyerek számára nagyon hosszú idő, de kérd meg, hogy táncoljátok és “sikáljátok” végig a szeretett dalt.

Készíthettek időmérő eszközöket házilag, keress ötleteket a Pinteresten!

Járjatok rendszeresen fogorvoshoz már az első fog kibújásától

Egy kutatás rámutatott, hogy a gyerekek 42%-nak van szuvas tejfoga, ami a helytelen fogmosásnak köszönhető. Látogassátok meg a fogorvost az első fog kibújásakor vagy a gyermek 1 éves korában. Ez segít számukra megszokni a fogorvossal való találkozást, és rávilágít a fogak egészségének fontosságára.

Engedd meg, hogy megmossa magának a fogát

A kisgyerekek félhetnek a fogmosástól, vagy azt érezhetik, hogy kontrollt gyakorolsz felettük. Sokkal mókásabb, ha részesei a folyamatnak, megtapasztalhatják, hogy se nem félelmetes, se nem fájdalmas a fogmosás és közben a helyes technikát is elsajátíthatják. De ezt követően mindenképp segíts alaposan megtisztítani a fogát!

Jutalmazd meg a fogmosásért 

Néhány gyermeknél jól működhet egy jutalmazási rendszer kialakítása. Nem kell nagy dologra gondolni, egy fogmosós naptárba matricákkal megjelölhetjük a reggeli és esti sikeres fogmosásokat. Már ez is nagy motivációs erővel bírhat.

Vegyétek játékosra a dolgot

Próbáld ki, hogy egy izgalmas történetet építesz a fogmosás köré: a cukor bogarak megtámadták a fogait, vissza kell verni a támadást, az egyetlen hatásos fegyverrel: a fogkefével, aminek szuper erőt adunk a fogkrém segítségével! Játszhatsz közben szuperhősös zenét. Mindenképp vegyük figyelembe a gyermek személyiségét, némelyiküknek ez inkább ijesztő, mintsem izgalmas játék.

Hagyd, hogy a gyermek válasszon fogkefét és fogkrém ízt

Ha a boltban ők választják ki a fogkefét és fogkrémet az óriási választékból, akkor este a fogmosás egy szuper program lesz az új “játékkal”. Másrészt ha szeretik a fogkrém ízét, akkor sokkal nagyobb hajlandósággal vetik alá magukat a folyamatnak.

Verseljetek közben